Meme protezi ameliyat öncesi hastamızı muayenehanemizde görüp birlikte şekline ve büyüklüğüne karar veriyoruz. Hastalarımız genellikle doğal bir sonuç için anatomik protez beklentisinde olsalar da biz hastalarımıza daha uzun vadede memnun kalacakları yuvarlak protezi sıklıkla önermekteyiz. Bunun sebebi zaman içinde zaten hastalarımızın memesinin üs kısmının yerçekimi gibi sebeplerle boşalmış ya da boşalacak olması.
Anatomik protezin üst kısmı zaten zayıf olduğu için ödem geçtikten sonra genellikle bu durum üst kısmın dolgunluğunu olumsuz şekle çevirmekte. Yuvarlak protez ise doğallaştır vakit hastalarımızın sıklıkla mecbur kaldığı destekli sütyen ihtiyacını ortadan kaldırmakta. Elbette anatomik protez önerdiğimiz hastalarımız da var. Bu hastalar hasta grubumuzun daha erken yaşlarındaki kadınlar. Meme üst kısmının boşalması biraz daha üst yaş grubunun problemi olduğu için bu hastalarda yuvarlak protez daha iyi sonuçlar vermekte.
Meme büyüklüğü belirlerken de hastamızın göğüs çapını ve meme uçlarının seviyesini hesaba katarak bir ortalama hacim belirliyoruz. Bu hacmi belirlerken hem anatomik uygunluğu hem de hastamızın beklentisini ön planda tutuyoruz. Ortalama belirlediğimiz ölçüle birlikte birkaç daha küçük ebat ve birkaç daha büyük ebat protezi ameliyata götürüp bunların sizer dediğimiz deneme modellerini her iki memeye ayrı ayrı deneyerek hem anatomik olarak hem de hastanın beklentisini karşılayan ideal büyüklüğün orijinal protezlerini hastaya uyguluyoruz.